Project 4 jaargetijden,
Ridderkerk

Interieurontwerp Kathalijne Teuben
Lichtontwerp Kathalijne Teuben
Voor Groosman Partners Architecten

Omschrijving
Het concept voor het interieur is een directe afleiding van het exterieur welke is voortgekomen uit het karakter van de nabij gelegen scheepswerf.
Dit project is een voorbeeld van een prachtig architectonisch samenspel tussen intern en extern dat perfect op elkaar aansluit doordat in het beginstadium al is nagedacht over het interieur.

De grootste uitdaging zat hem in het ontwerpen van de corridor in blok herfst. Beeldbepalend voor de corridor is de lengte en  het niveauverschil tussen de woningen. Het hoogte verschil wordt veroorzaakt door de half verdiepte parkeergarage onder een zijde van de corridor. Deze split-level niveaus zijn versterkt door beide kanten een eigen identiteit te geven. Aan de ene zijde van de galerijen is een open structuur met een balustrade van staal en glas gecreĆ«erd. onder de oplegging van de galerij zijn verlichtingsarmaturen opgenomen.

Deze zijn zo ontwerpen dat het lijkt dat zij onderdeel van de draagconstructie lijken. Aan de andere zijde is juist een dichte structuur gecreƫerd met een betonnen balustrade. De verlichting is hier ook op een geheel andere manier ontworpen. Het is hier een lichtlijn die onder de galerij tegen de gevel is geplaatst en de lengte van de galerij versterkt.


terug naar overzicht

 

 

 

 

4-jaargetijden-1

 

4-jaargetijden-2 4-jaargetijden-3 4-jaargetijden-4 4-jaargetijden-5 4-jaargetijden-6